SPAVAĆE SOBE

Spavaća soba je prostor u kojem provodimo velik dio vremena. U njoj započinje novi i završava prethodni dan.

Spavaća soba također je utočište i mjesto u kojem se možemo izolirati od vanjskog svijeta, riješiti se stresova i problema nagomilanih tijekom radnog dana. Zato mora pružati okruženje koje pružaja zadovoljstvo i opuštanje.

Važno zato da djeluje odmarajuće, ugodno i opušteno intimno te da pruža mogućnost kvalitetnog odmora. Spavaća soba je ujedno i najintimniji dio stambenog prostora i mora btii i tako opremljena da se unaprijed veselite boravku u njoj. Pri tom su važne boje i uzorci koji nas okružuju, adekvatno postavljeno osvjetljenje. Prilikom izbora kreveta trebamo voditi računa i o dizajnu, jer on najčešće diktira raspored, veličinu i boju namještaja. Lijep dizajn kreveta nekada čini i samo središte sobe. O njemu najčešće ovisi cijela kompozicija i ugođaj sobe.

Dizajnom spavaće sobe možemo izraziti svoju individualnost, eksperimentirati i prilagoditi spavaću sobu svojim potrebama. Idealna je prigoda da njenim uređenjen izrazite svoju osobnost, a način korištenja prilagodite Vašim potrebama. Mnogima spavaća soba nije isključivo mjesto za spavanje i odmor, nego je koriste kao drugu dnevnu sobu, dok drugi u njoj imaju mali radni kutak. Neki je pak u cijelosti koristite.

Uobičajeno je kod većine da uz krevet idu noćni ormarići i nekako već tradicionalno veliki ormar (obični, trokrilni ili ugradbeni , tzv. “walk-in” ormar). Nekima je spavaća soba i mjesto za toaletni stolić s ogledalom za šminku i izradu frizura.

« 2 of 4 »

bs_BABosnian
de_DEGerman bs_BABosnian